top of page

Geef gezondheid prioriteit!

Hier een vriendelijke reminder om te checken of je ook spanning in jouw lijf vasthoudt… Laat je schouders relaxen, laat je handen en kaken los. Adem diep in en uuiiiittttt, en hoe voel je je nu?


Wanneer je veel stress ervaart dan krijg je ook sneller last van bijvoorbeeld buikpijn/buikklachten, rug of nekklachten of hoofdpijn.. Ga zo maar door!!

De energie gaat maximaal naar ‘overleven’ gezien die in de fight en flight modes gaat waardoor er constant een spanningsstroom door je lijf giert. Langdurig kan dit zeker chronische klachten veroorzaken. Veel te veel mensen wachten tot dat ze helemaal uitgeput zijn, depressief of echt ziek worden voordat ze stappen ondernemen en luisteren naar de signalen die al een hele tijd aanwezig waren. Maak jouw mentale hygiene net zoals je fysieke hygiene een dagelijkse routine. Ben ik okselfris? Check!! Hoe voel ik mij vandaag? Voel ik ongemak of spanning in mijn lijf? Heb ik mijn tanden gepoetst?? Wat JIJ voelt is wat telt, niemand anders kan voor jouw zorgen op die manier. Gezonde mensen (mensen die investeren in zichzelf als in voor je zelf zorgen, dit bedoel ik met ‘gezonde’ mensen) halen meer uit het leven omdat ze meer energie hebben om te leven. Denk daar maar eens over na! Wat doe jij voor of aan jezelf zodat je je awesome voelt?

Wanneer je elke dag even 15 minuten mediteert, even rustig zitten met je ogen dicht of liggen en naar het plafond staren. Mediteren is niet heel fancy, het is moeiteloos concentreren. Als in de focus leggen op bijvoorbeeld jouw ademhaling of op een bepaald gevoel zonder dat het allee kanten opvliegt (oh de was moet ik nog doen! Oh ik moet niet vergeten die een berichtje te sturen, oh heb ik dit of dat niet vergeten en ga zo zo zo maar door!) Even niet ‘geprikkeld’ worden maar gewoon relaxen en proberen je monkey mind te kalmeren. En zo kun je voelen wat er gaande is in jezelf. Wanneer je hier te druk voor bent dan zou ik je aanraden om 30 minuten te mediteren. Je hebt vaak alle antwoorden wel alleen door die warrige pluizenbol kun je het niet zien of voelen.

Vaak zoeken we naar afleiding, onderdrukking en ga zo maar door. Je hoeft eigenlijk niet andere manieren te zoeken om met emoties om te gaan. Mensen doen er alles aan om de realiteit te vermijden, gewoonweg omdat je ook nooit geleerd hebt om er mee om te gaan. Of doordat er allerlei overtuigingen en regels, restricties in de weg zitten. Wellicht of natuurlijk puur uit zelfbescherming. Licht en donker zal altijd bestaan en beide is okay zolang je maar dicht bij jezelf staat. In liefde met jezelf brengt je zo’n fijn gevoel. Velen handelen uit zelfbescherming omdat ze geen pijn (meer) willen voelen maar we doen allemaal ons best so let’s spread the LOVE!! Zo helpen we elkaar een beetje.


OOK JIJ MAG EEN MOOI LEVEN ERVAREN! HET LEVEN IS TE KORT OM TE LIJDEN EN TE MOOI OM NIET TE LEVEN! KIES OM TE LEVEN EN NEEM DE STAPPEN DIE DAARBIJ HOREN!
44 weergaven
bottom of page