top of page

Onverklaarbare lichamelijke klachten

Jouw lichaam is een hele stabiele toren die pas uit balans zal raken wanneer er meerdere bouwstenen scheef komen te liggen, dit kan ontzettend lang duren gezien het lichaam enorm trouw is aan jouw!! Veel mensen lopen rond met je-hebt-iets-maar-we-weten-niet-wat

Je bent dus al heel ver over je eigen grenzen heen wanneer de toren omvalt.

Je lichaam is slimmer dan je hoofd, wanneer je pijn voelt verdrukken we dit meestal met medicijnen zoals een paracetmol en gaan daarna vrolijk verder. Wat wil jij lichaam hier werkelijk vertellen? Zou het kunnen dat je vaker over je grenzen heen gaat? Op verchillende facetten in jouw leven (denk aan werk/vrienden/familie)?

Tijd om stil te staan en te kijken of de sneltrein waar je in zit wel de juiste kant op vliegt!

Stilstaan is spannend en confronterend. Dus is het wegnemen van de fysieke pijn een envoudigere en snellere oplossing zodat je jouw pad weer kunt vervolgen, terwijl dit juist het pad is wat je mogelijk ziek/ongelukkig maakt.

Zowel de westerse geneeskunde als de complementaire zorg kan hierin hulp bieden maar je zou vooral eens moeten kijken naar de realiteit in jouw leven. Vaak zijn er vier belangrijke oorzaken van ziekte wanneer je klachten niet te verklaren zijn in het ziekenhuis of bij de dokter:

  • Je veel te verantwoordelijk voelen voor de gevoelens en de emoties van een ander waardoor je je wegcijfert…

  • De behoeften van een andere belangrijker maken dan je eigen behoeften waardoor je de verbinding met jezelf verliest….

  • Je identificeren met je maatschappelijke rol, verantwoordelijkheDen en verplichtingen. Alsmaar moeten en gaan en doen, een sneltrein die maar doorrijdt zonder tussenstops….

  • Het onderdrukken van je angst, frustratie en boosheid….


Zodra jij kiest om te helen, kies je voor een andere manier dan je gewend bent. Immers.. niet meer op de ‘oude’ manier gezien je dit niet goed doet. Wordt je bewust van externe invloeden, wat dit doet met jouw innerlijke gevoel op gebied van werk/familie/vrienden/voeding of sport.

Neem verantwoordelijkheid over jouw leven door grenzen te stellen, patronen van zelfbedrog te doorbreken en ga zo maar door. Je mag doen wat je wilt, je hebt altijd een keuze.

Kijk naar jouw leven en reflecteer en leer!!!!
6 weergaven
bottom of page