Waarom yoga goed voor je is!

Bijgewerkt: feb 14

Yoga is de laatste jaren ontzettend populair geworden in Europa. Echter heeft het soms een ‘zweverig’ imago waardoor mensen het bij voorbaat al niet willen proberen. Yoga heeft daarentegen ook een spirituele betekenis maar dit is niet essentieel tijdens de yogales om yoga uit te voeren. Hierover post ik binnenkort meer informatie over voor diegene die daar geïnteresseerd in zijn. Voor nu wil ik vooral uitleggen waarom het volgen van yoga gezond voor je is!


Het vergroot je flexibiliteit waardoor de kans op blessures afneemt omdat er meer ruimte is in het lichaam.


Yoga versterkt je spieren waardoor je dus simpelweg sterker wordt! Hierdoor verbeter je ook je lichaamshouding. Je versterkt ook je botten waardoor de kans op bijvoorbeeld osteoporose afneemt.Voor de slechte slapers: yoga verbeterd je slaap door dat je tijdens de les je zintuigen en gedachten tot rust brengt. Hierdoor kan je jezelf beter kalmeren en dingen loslaten. Door deze ontspanning verlaag je ook je bloeddruk doordat je je meer kunt ontspannen!


Yoga verbetert je bloedcirculatie en bevorderd daarom ook je zuurstofopname. Een van de belangrijkste elementen van yoga is de ademhaling. Door op een andere manier te ademen en de volledige capaciteit van je longen te benutten, neem je meer zuurstof op in je lichaam. Hierdoor scheid je je afvalstoffen ook beter. Met name gedraaide houdingen helpen je bij dit ‘detox-proces’.Dat zijn al een flink aantal voordelen! Kom je dit zelf proberen en ervaren?


1 keer bekeken0 reacties

06-15663085

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

© Created in 2019 

by Liesbeth Rypma 
Liry_design